trucuri

11 trucuri culinare dezvaluite de Materchef pe care trebuie sa le stiti

Unii dintre noi gasesc o adevarata placere in prepararea unor feluri de mancare variate si complicate. Altii considera gatitul o rutina de zi cu zi inevitabila. Expertii ne asigura ca orice persoana poate deveni un adevarat masterchef in bucataria sa – in special cu ajutorul acestei colectii de sfaturi utile!

1. Adaugati lapte si sare pentru a mentine conopida alba

Procesul de gatit face ca si conopida sa obtina o nuanta gri, care poate strica aspectul vasului finit. Pentru a evita acest lucru, adaugati cateva picaturi de lapte si un varf de sare in apa fiarta. Acest lucru va va ajuta sa va pastrati albul.

2. Pastrarea culorii legumelor fierte

Asigurati-va ca legumele dvs. raman vibrante si cu apa rece chiar si in starea lor fiarta, coapte sau prajite, scufundandu-le in apa rece gheata imediat dupa gatire.

3. Folositi sare pentru a va imbunatati produsele de patiserie dulci

O jumatate de lingurita de sare adaugata la aluatul dulce nu va strica desertul. Dimpotriva – o cantitate mica de sare fin macinata va va ajuta sa accentuati gustul tuturor celorlalte ingrediente (cum ar fi ierburile etc.).

4. Inlocuirea cuburilor de gheata cu struguri congelati

Topirea treptata a cuburilor de gheata poate dilua gustul vinului. Pentru a preveni acest lucru, utilizati struguri inghetati in loc! Ei vor face o treaba minunata la racirea bauturii fara sa-si schimbe gustul. Aceasta solutie functioneaza pentru orice tip de bautura – pur si simplu adaugati struguri sau fructe congelate in functie de gustul dumneavoastra.

5. Obtineti mai mult suc de la lamaie

Pentru a obtine suc suplimentar, puneti o lamaie proaspata in cuptorul cu microunde. Setati-l la caldura maxima si lasati fructul in interior timp de 10-20 de secunde. Scoateti fructele de la cuptorul cu microunde si taiati-le in 6 pini folosind un cutit de bucatarie bine ascutit. Stoarceti sucul – ar trebui sa existe mult mai mult decat de obicei!

6. Pregatirea tortului ideal fara o reteta

Nu trebuie sa ramanem la o reteta exacta pentru a face un tort minunat cu gust! Tot ce trebuie sa faceti este sa memorati aceasta regula simpla: ingredientele principale trebuie folosite in cantitati egale. Greutatea zaharului trebuie sa fie egala cu greutatea fainii. Cantitatea de oua trebuie sa fie aceeasi cu cantitatea de unt. Utilizati cantare de bucatarie pentru a masura corect!

7. Pastrati-va carnea suculenta cu albusuri de ou si amidon

Adaugarea unui albus de ou si a unei lingurite de amidon de porumb va va ajuta sa mentineti carnea suculenta si delicata in timpul procesului de gatire.

8. Folositi sare pentru a face salate mai sanatoase

Nu adaugati legumele mai suculente la salata imediat. Puneti-le mai intai intr-un vas separat si presarati-le cu o sare fina. Asteptati cateva minute, apoi adaugati-le la salata. Adaugati dressingul si amestecati bine toate ingredientele. Sarea previne pierderea de lichide din legume, ajutandu-le sa-si pastreze gustul proaspat.

9. Imbunatatiti gustul cafelei chiar mai mult cu sare si scortisoara

Data viitoare cand faceti cafea, incercati sa adaugati un varf de sare si scortisoara! Sarea ajuta la imbunatatirea gustului, in timp ce scortisara serveste pentru a scoate aroma cafealei si pentru a-i spori vibratia.

10. Masurati ingredientele folosind mana

Daca ramaneti blocat la masurarea portiunilor de ingrediente fara cantare de bucatarie, iata un ghid simplu care va va ajuta:

1 ceasca este de aproximativ marimea pumnului dvs. inchis
1 oz este dimensiunea degetului mare de la varful pana la articulatia inferioara
1 lingura este jumatate dintre cele de mai sus – varful degetului mare pana la prima articulatie
1 lingurita este varful degetului aratator pana la prima articulatie
o mana este de aproximativ 1-2 oz nuci sau covrigei
palma mainii minus degetele este egala cu aproximativ 3 oz de carne.

11. Pastrati lamaile proaspete

Nu este nevoie sa taiati o lamaie pentru a obtine sucul. Folositi-va palma pentru a rula fructul de-a lungul blatului de cateva ori, apoi strapungeti fundul lamaii cu o scobitoare si stoarceti sucul. Oxigenul nu va intra in fructe si lamaia dvs. va ramane proaspata.

Leave a Reply