avocati buni bucuresti

Cum gasesti avocati buni bucuresti pentru recuperare cote intretinere

Cum alegi cel mai bun avocat pentru nevoile dvs.? Serviciile juridice sunt ca orice alt produs: consumatorul intelept efectueaza cercetari aprofundate inainte de a lua o decizie in cunostinta de cauza. Mai jos sunt cativa pasi pentru a alege avocati buni Bucuresti pentru nevoile dvs. legale.

Daca ati incercati sa gasiti un avocat care sa va ajute sa va rezolvati problema juridica specifica, probabil ca ati realizat ca exista mai multe tipuri de avocati. Domeniul juridic este extrem de mare si complex si veti vedea ca multi avocati se specializeaza intr-o anumita zona de drept. Din acest motiv, exista multe tipuri de avocati – indiferent de problema dvs. juridica, exista foarte probabil un avocat care sa se specializeze in a trata in mod specific acest tip de problema.

Cum alegi cei mai buni avocati bucuresti in functie de specializare

Avocat de interes public. Avocatii de interes public lucreaza pentru organizatii non-profit sau agentii guvernamentale.
Avocat guvernamental. Exista avocati guvernamentali pentru fiecare aspect al guvernului. Guvernele locale, de stat si federale au personal cu avocati.
Avocati asociatii de proprietari – ofera servicii de recuperare cote intretinere, recuperare penalitati, recuperare fonduri speciale, infiintare asociatii de proprietari.
Sectorul privat. Avocatul sectorului privat se refera la categoria larga de avocati care nu lucreaza pentru guvern sau organizatii nonprofit, ci in schimb lucreaza pentru companii private si firme de avocatura.
Procurorul avocat. Exista diferite tipuri de avocati in proces. Exista avocati civil si penal.
Avocat imigrare. Avocatii de imigrare ar putea ajuta oamenii cu documentele si procesul de obtinere a vizelor.
Avocat personal de vatamare corporala. Avocatii pentru vatamari corporale pot ajuta persoana ranita sa recupereze daunele cauzate prin vatamarea uneia sau mai multor persoane sau entitati.
Avocat pentru drepturile civile. Avocatii pentru drepturile civile utilizeaza legea pentru a ajuta oamenii sa-si protejeze drepturile civile sau sa recupereze daunele daca drepturile lor civile au fost calcate in picioare.
Dreptul juridic. Exista doua tipuri de avocati de drept penal, procurori si avocati ai apararii. Procurorii reprezinta statul pentru care lucreaza si introduc acuzatii penale impotriva persoanelor acuzate de savarsirea unei infractiuni. Avocatii apararii reprezinta persoanele acuzate de savarsirea unei infractiuni.

avocati cote intretinere

Cum gasesti avocati buni bucuresti pentru recuperare cote intretinere

Exista multi avocati si, la fel ca in toate serviciile angajate, este important sa evaluam diferite aspecte inainte de a pune cazul nostru in mainile unui profesionist legal.

1 – Experienta in domeniul dvs.

Daca angajam un avocat, trebuie sa fim siguri ca are experienta in ramura de drept a cazului nostru. Experienta este foarte importanta si, prin expunerea directa a situatiei noastre, un expert profesionist ne va putea informa despre problema juridica in cauza.

2. – Referinte bune

Daca un birou de avocatura satisface un client, acea persoana isi va sfatui prietenii, familia sau colegii care se afla in situatii viitoare similare.

3. – Va ofera informatii si este accesibil

Un avocat ar trebui sa-si informeze clientul despre modul in care se dezvolta procedura. Un avocat bun va tine intotdeauna clientul la curent cu dezvoltarea procesului. Trebuie sa raspunda apelurilor sau mesajelor de e-mail, mai ales daca trebuie sa furnizeze informatii noi despre problema noastra.

4. – Disponibilitatea si locatia sunt punctele cheie

Este esential ca biroul juridic pe care il angajam sa fie langa casa noastra, in cazul in care trebuie sa aveti intalniri frecvente. Daca traiti intr-un oras mare, cum ar fi Bucuresti, ar trebui sa gasiti avocati buni Bucuresti aproape de dvs. Acest lucru va facilita accesul la acesta.

Initierea procedurii de recuperare cote intretinere

Administratorul este obligat sa notifice in scris proprietarul care are plati restante la cheltuielile comune ale imobilului si asupra datoriilor.

Asociatia de proprietari are dreptul de a actiona in justitie orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de intretinere mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.

Acte necesare:

1. -listele de intretinere ale perioadei aferente lunilor restante;

2. – centralizator;

3. – proces-verbal de numire a presedintelui (legalizat);

4. – proces-verbal de stabilire a procentului penalizarilor (legalizat), in cazul in care in care se percep penalizari;

5. – proces-verbal cu privire la fondul de rulment

Precizari:

– Actiunea este scutita de plata taxei de timbru.

Etape de recuperare a cotelor de intretinere:

1. Rezolvare amiabila. Conform art. 1522 din Noul Cod Civil, sunt necesare toate demersurile pentru punerea in intarziere a debitorului, acordandu-se un termen rezonabil pentru achitarea datoriei.

2. Rezolvarea in instanta. Se inainteaza procedurile privind chemarea in instanta a debitorului-parat.

3. Executarea silita. Sentinta data in favoarea asociatiei de proprietari, in momentul in care devine definitiva, poate fi pusa in executare prin oricare din modalitatile permise de Codul de procedura civila.

Leave a Reply