ingrijre

Cum sa ingrijesti corect un tatuaj nou

Ingrijirea unui tatuaj este, probabil, cea mai importanta parte in obtinerea unui tatuaj! Ingrijirea dupa tatuaj poate fi foarte confuza pentru cineva care primeste primul tatuaj, deoarece exista numeroase opinii contradictorii cu privire la ceea ce implica de fapt. Va prezentem toate formele posibile de ingrijire a tatuajelor, astfel incat sa puteti lua o decizie in cunostinta de cauza pe baza tatuajului si a tipului de piele.

Primul pas al ingrijirii dupa tatuaj

Cand parasiti magazinul de tatuaje, probabil veti avea un fel de bandaj peste tatuaj. Aceasta acoperire este primul si unul dintre cele mai importante etape ale ingrijirii dupa tatuaj. Este acolo pentru a va proteja noul tatuaj de infectii bacteriene si trebuie lasat cel putin o ora. Cu cat este mai mare tatuajul si cu cat sunt implicate mai multe culori, cu atat mai mult ar trebui sa pastrati bandajul. In unele cazuri, cum ar fi cand tatuajul se afla pe partea superioara a corpului sau cand s-a oprit deja sangerarea in magazinul de tatuaj, artistul dvs. de tatuaj poate opta sa nu o acopere deloc si sa inceapa procesul de vindecare.

Lumina soarelui

O parte importanta a ingrijirii tatuajului este protejarea tatuajului de soare, care trebuie mentinuta pe intreaga durata de viata a tatuajului. Razele UV puternice pot afecta cerneala din tatuaj, la fel cum se estompeaza cerneala de pe imbracaminte.

Asigurati-va ca intotdeauna aplicati protectia solara SPF 30 sau mai mare pe tatuajul dvs. ori de cate ori este expus la lumina directa si puternica a soarelui. Acest sfat simplu va poate ajuta sa evitati decolorarea dupa ani de zile daca este urmat cu sarguinta.

De asemenea, trebuie sa evitati urmatoarele

  • Cluburi de noapte aglomerate si bauturi excesive, aceasta este o cauza foarte frecventa a infectiilor pentru persoanele care tocmai au primit un tatuaj.
  • Nu va zgariati tatuajul, da, va exista mancarime, dar rezistati nevoii!
  • Nu lasati animalele de companie sa atinga tatuajul dvs., aceasta este o alta sursa obisnuita de infectie.
  • Nu mergeti la innot intr-o piscina timp de 1-2 saptamani dupa ce ati primit tatuajul, clorul poate deteriora un tatuaj proaspat.

Leave a Reply