plase anti insecte

Cum sa scapi de insectele din casa

Insectele, in special tantarii, dar si capusele, gandacii si mustele, reprezinta o sursa importanta de transmitere a bolilor. Se estimeaza ca aceste nevertebrate transmit boli la mai mult de 700 de milioane de oameni in fiecare an, multe dintre ele fiind grave, desi, in general, muscaturile de insecte nu cauzeaza de obicei probleme mari si 90% pot fi tratate in familie. Cu toate acestea, in unele cazuri pot aparea reactii alergice si pot genera complicatii majore.

Cum sa scapi de insectele din casa

Una dintre cele mai cunoscute masuri de casa este paharul de otet cu apa. Daca plasam acest pahar pe fereastra se presupune ca mirosul sau va impiedica “tantarii” sa treaca granita.

Perdea magnetica anti insecte

O alta solutie care ar putea fi mai practica este de a instala perdea magnetica anti insecte pe usi si ferestre. Este o plasa metalica cu gauri mici care permite circulatia aerului, dar impiedica insectele sa intre in casele noastre.

Plante aromatice

Pentru cei care nu sunt prea convinsi de eficacitatea acestui sistem, exista o serie de plante care, ca un remediu natural, pot da rezultate bune. Plante cum ar fi rozmarin, cimbru sau eucalipt. Daca punem una din aceste plante in usa sau in fereastra casei noastre, da, insectele vor fi atrase de parfumul lor, care le va impiedica sa se strecoare in camerele noastre. Pe calimara.net gasesti si alte articole interesante.

Usturoi

Stiati ca sulful din usturoi respinge tantarii, mustele, capusele si puricii? Taiati cateva cuisoare de usturoi si aruncati-le intr-un castron cu putina apa. Lasati la macerat cateva ore si apoi utilizati aceasta apa pentru a pulveriza casa.

Asezati vase cu busuioc, lavanda si iasomie pe usi si ferestre pentru a impiedica intrarea insectelor nedorite.

Nu lasati hrana pentru animale de companie mult timp in aer liber si folositi insecticide specifice pentru aceste insecte.

Spalati hainele si hainele albe inainte de a le depozita pentru perioade lungi de timp. Calcarea tesaturilor distruge orice larve care pot fi prinse in fibre.

Leave a Reply