tv

La ce distanta amplasam TV-ul in functie de marimea lui

Daca sunteti dornici sa va reinnoiti televizorul, este important sa stiti care sunt cele mai bune optiuni pentru locul unde il veti amplasa.

Dimensiunea conteaza, si foarte mult. Dar in acest caz, ca si in altele, maximul este insotit si de o confirmare: “mai mare nu inseamna intotdeauna mai bine”. Deoarece televizoarele concureaza in calitate si in centimetri, marimea a devenit unul dintre cei mai importanti factori in definirea achizitiei, retrogradand o evaluare anterioara care nu ar trebui sa fie omisa.

Este important sa faceti unele cercetari privind diferitele masuri ale televizoarelor, ascultand sfatul expertilor cu privire la cat de multi cm si tipuri de ecrane sunt ideale pentru orice mediu.

Cum se calculeaza marimea televizorului

Toate ecranele de televiziune sunt masurate dupa lungimea lor diagonala: distanta dintre coltul din stanga sus si coltul din dreapta jos. Adica un televizor cu diagonala de 32 inci are dimensiunea de 82 cm de la coltul din stanga jos pana la coltul din dreapta sus sau de la coltul din dreapta jos pana la coltul din stanga sus.

Nu faceti greseala de a masura diagonala totala a dispozitivului, dar pentru a afla cati centimetri masoara televizorul, este necesar sa luati doar distanta de la ecran. Amintiti-va ca marginea televizorului se extinde mult dincolo de ecran si ca masurarea de la margine la margine ne va da o masuratoare gresita.

Distante in raport cu centimetrii televizorului

Pentru a evita greselile atunci cand alegeti un televizor pentru camera de zi, trebuie sa luam in considerare urmatoarele proportii care indica distanta adecvata dintre scaun si ecranul Full HD.

Recomandarea SMPTE (Societatea cinematografilor si inginerilor de televiziune) este aceea ca distanta minima este de cel putin dublul latimii televizorului si ca maximul nu depaseste de peste cinci ori aceasta dimensiune.

26 inch: distanta minima de 1,30 metri si maxima de 3,20 metri.
32 inch: distanta minima de 1,60 metri si maxim 4 metri.
42 inch: distanta minima de 2,10 metri si maxima de 4,50 metri.
50 inch: distanta minima de 2,50 metri si maxima de 5,50 metri.

In plus, exista si alte considerente care trebuie luate in considerare. Noua definitie UltraHD permite un numar mai mare de pixeli pe inch. Aceasta crestere a densitatii implica o dimensiune mai mica a pixelilor, ceea ce ne permite sa vedem imaginea de mai aproape fara ca ochiul sa observe fiecare punct.

Pentru un televizor Full HD de 55 “, distanta optima de vizionare ar fi de 2 metri. Acelasi televizor, dar cu o rezolutie de 4K, ar avea o distanta ideala de 1 m. In toate cazurile, distanta minima necesara pentru a vedea corect un televizor UltraHD este redusa la jumatate in raport cu ceea ce avem nevoie daca avem un FullHD.

Leave a Reply