arsaratoti

Sfaturile specialistilor pentru a nu ne ingrasa de sarbatori

Craciunul soseste si, impreuna cu el, mesele bogate, intalnirile cu prietenii si mesele familiale. Alimentele devin centrul activitatii noastre sociale si pare imposibil sa scapam de excesele alimentare. De aceea, avand concepte alimentare de baza si urmand aceste sfaturi va va ajuta sa nu regretati dupa ce aceste sarbatori trec …

Potrivit expertilor, „cei care sufera cel mai mult sunt cei care de Craciun trebuie sa mearga la mai multe mese cu prietenii, familia sau colegii.“ Și acest lucru, sincer, este ceva ce se intampla cu aproape toata lumea. Consecintele de a manca prea mult, in afara de o crestere inevitabila a greutatii, sunt probleme gastrice, cum ar fi arsurile la stomac, dureri de stomac, disconfort intestinal sau balonare, spun specialistii .

Alimentele care contin mai multe calorii si, prin urmare, merita o atentie speciala in timpul festivitatilor, sunt dulciurile si alimentele grase.

Specialistii ne ofera cateva sfaturi pentru a trata mesele de Craciun intr-un mod sanatos si nu numai sa nu va ingrasati, ci si sa va mentineti sanatatea intacta.

1. Folositi o farfurie mica

Este dovedit ca daca folositi o farfurie mare, veti servi mai multe alimente. Utilizati o farfurie mica si reduceti automat cantitatea de alimente, evitand consumul a mai mult decat este necesar si fara a va da sentimentul ca farfuria dvs. este goala.

Amintiti-va ca veti avea intotdeauna posibilitatea de a servi din nou daca va este foame, deci aplicati acest sfat fara frica. Va garantam ca functioneaza!

2. Mestecati bine

Acest lucru pare evident, dar nu va puteti imagina de cate ori grabim acest prim pas in procesul nostru digestiv (nu exagerez, stiu oameni care inghit practic fara a mesteca ).

Ar trebui sa mestecam de aproape 30 ori fiecare muscatura!

Daca acordati atentie felului cum mestecati alimentele inainte de a le inghiti, veti schimba imediat modul in care corpul dumneavoastra utilizeaza alimentele pe care le consumati.

3. Mancati incet

Acest lucru merge mana in mana cu cele de mai sus. Cand mananci prea repede, stomacul nu are timp sa spuna creierului ca ai mancat destul. Acest proces dureaza aproximativ 20 de minute, asa ca, daca mancati mult mai repede, veti manca mai mult, doar ca apoi sa va simtiti ca o minge plina cateva minute mai tarziu.

4. Nu uitati de fructe!

Fructele exotice pot fi solutie perfecta pentru mesele de Craciun sau mesele festive. Desi luam ceva dulce dupa cina, vom reduce in mod logic cantitatea consumata daca am consumat deja fructe. Daca doriti sa faceti ceva original, incercati sa preparati sucuri delicioase folosind mai multe fructe …

Leave a Reply