Santorini island in Greece. Caldera summer sunny

Ce sa vizitezi in Grecia intr-o saptamana – cele mai atractive destinatii populare

Grecia este locul de nastere al Jocurilor Olimpice, numeroase teorii filosofice si democratie. In timp ce Atena este capitala Greciei, exista mai multe frumuseti in tara decat capitala. Nenumaratele insule grecesti ofera o privire asupra culturii, bucatariei si stilului de viata al poporului grec si, de asemenea, ofera adesea plaje uimitoare si o frumusete scenica de neegalat. Aceasta excursie care dureaza o saptamana in Grecia incepe si se termina in Atena, dar include opriri de-a lungul drumului pe insule grecesti uimitoare precum Santorini, Mykonos si Delos.

1. Atena (2 nopti)

Atena este unul dintre locurile cele mai populare pentru a incepe o excursie prin Grecia pur si simplu pentru ca este acasa la cel mai mare aeroport din tara, Aeroportul International Eleftherios Venizelos din Atena. Atractia majora din Atena este Acropola, vechiul oras antic care a fost construit pentru a onora zeita Athena. In cadrul Acropolei, puteti vizita Partenonul de 2.5000 de ani, Temple of Athena Nike, Teatrul Dioniza si Propylea. Alte repere cu istorie incredibila includ Stadionul Panathinaiko, care a gazduit primele jocuri Olimpice moderne in 1896, cimitirul antic al lui Kerameikos si Muzeul National de Arheologie.

2. Delphi (excursie de o zi din Atena)

La varful culturii grecesti, Delphi era considerat centrul universului. Delphi gazduia piatra de omfalos si, prin urmare, cel mai important oracol al zeului Apollo. Astazi, Delphi este o destinatie de calatorie populara datorita apropierii de Atena, dar si datorita starii uimitoare a ruinelor. Nu veti dori sa pierdeti Templul lui Apollo, muzeul arheologic sau Sanctuarul Athenei cu Tholos. Delphi este, de asemenea, un loc minunat pentru drumetii sau ciclism, iar o multime de cai inguste prin munti, ofera puncte de vedere spectaculoase peste ruralul grec.

ruins Athina Pronaia temple in Ancient Delphi, Greece
ruins Athina Pronaia temple in Ancient Delphi, Greece

3. Santorini (2 nopti)

Se poate spune ca cea mai faimoasa dintre insulele grecesti este Santorini, care face parte din grupul insulelor Ciclade din Marea Egee de Sud. Insula vulcanica are vederi faimoase, plaje uimitoare si un amestec unic de orase mari si sate mici. Este cea mai mare insula a unui arhipelag circular mic, care include si Therasia. In mijlocul arhipelagului se afla o caldera uriasa, iar destinatii precum Oia si Fira sunt cocotate chiar pe margine si se confrunta cu craterul vulcanic format cu aproximativ 3500 de ani in urma. Printre atractiile din Santorini se numara plajele sale superbe, peisajul, stancile cu vedere la mare si arhitectura uimitoare alba. Exista drumetii nesfarsite, plaje precum Red Beach si Baxedes si mai multe vinarii. De asemenea, puteti lua masa la o taverna si va puteti bucura de specialitati locale.

4. Mykonos (2 nopti)

Mykonos este o alta insula greceasca situata in Marea Egee de Sud si este extrem de populara cu vizitatorii pregatiti sa participe pana dimineata devreme sau se pot lasa pe plaje frumoase cu nisip alb. Mai multe atractii istorice exista, bineinteles, si ati putea petrece o zi in turul morilor de vant din secolul al XVI-lea sau explorarea Muzeului Arheologic din Mykonos. Nu plecati, insa, fara a verifica plajele celebre ale insulei, care includ plaje precum Agios Stefanos, Kalafati si Platys Gialos. Dupa apusul soarelui, faceti-va drum prin cladirile albe si barajele din orasul Mykonos si bucurati-va de buticurile pline de cumparaturi, de restaurante si de viata de noapte incredibila la zecile de baruri, cluburi si saloane care functioneaza pana in zori.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Delos (excursie de jumatate de zi din Mykonos)

Mykonos face o baza excelenta pentru o scurta calatorie pe insula Delos, locul de nastere al lui Apollo si Artemis in legenda greaca. Delos este nelocuit, iar feriboturile zilnice va pot duce acolo din Mykonos pentru sansa de a explora ruinele. In timp ce va aflati in Delos, veti putea vedea cele trei temple dedicate lui Apollo, Altarul lui Dionysos, lacul sacru in care se presupunea ca s-a nascut Artemis, Terasa Leilor, Casa Cleopatrei si un teatru care dateaza de mai bine de 2300 de ani, ar putea avea mai mult de 5.000 de persoane in perioada de glorie. Delos se mandreste, de asemenea, cu un muzeu plin de sculpturi si vase grecesti, precum si o mica cafenea.

Leave a Reply