Cele mai frumoase parcuri din Bucuresti

Capitala Romaniei este una foarte frumoasa si chiar a fost supranumita Micul Paris. Aici ai la dispozitie o paleta larga de optiuni pentru petrecerea timpului liber. Insa tot aici poti sa gasesti si cele mai frumoase parcuri, prin care te poti plimba si te poti relaxa, pentru a te deconecta de toate problemele si de grijile pe care le ai.

Uneori avem nevoie si de o gura de aer proaspat, dupa ce toata ziua stam la birou sau la facultate. Asadar, iata o lista cu cele mai frumoase parcuri din Bucuresti!
Parcul Herastrau
Fara doar si poate, Parcul Herastrau este cel mai mare din Bucuresti si unul dintre cele mai frumoase. El se afla in partea de nord a capitalei si se intinde pe circa o suta zece hectare. Cea mai mare parte este reprezentata de lacul aflat in centrul parcului: saptezeci si patru de hectare.

h

Si daca va ganditi sa inconjurati lacul pe jos, atunci trebuie sa stiti ca veti parcurge aproape sase kilometri. Vara este mai usor, pentru ca puteti inchiria biciclete de la unul din cele doua puncte de rent a bike situate la intrarea de la Charles de Gaulles.
Daca va intrebati ce puteti face aici, ei bine, raspunsul este unul vast. In primul rand, puteti sa va plimbati si puteti admira peisajul. De exemplu, daca folositi ca intrare Charles de Gaulles, mergand spre lac veti ajunge la un pod de pe care puteti vedea lebede negre.

De asemenea, in parc exista un teatru de vara, pavilioane in care au loc expozitii, cluburi nautice, cafenele, terase, dar si multe altele. In timpul verii, pe lac va puteti plimba cu vaporasul, cu barca sau cu hidrobicicleta.
Parcul Alexandru Ioan Cuza – IOR
Parcul Alexandru Ioan Cuza este cunoscut de catre toti bucurestenii simplu: IOR. El se afla in sectorul trei al capitalei si se intinde pe optzeci si cinci de hectare.

io

 

Amenajarea acestui parc a inceput in anul 1970, ceea ce inseamna ca este unul dintre parcurile tinere ale Bucurestiului. Aici puteti sa va plimbati, sa alergati dimineata sau seara, sa faceti exercitii in spatiile bine amenajate sau sa va plimbati cu animalul de companie. Si acest parc are in inima sa un lac, o oaza de liniste, intr-un oras atat de plin de zgomot si de trafic.

 
Parcul Tineretului
Insusi numele parcului atrage foarte multi oameni, pe langa faptul ca este deja un parc consacrat si destul de intins. Aici veti gasi foarte multe alei, piste pentru biciclisti, zone prin care va puteti plimba cu rolele sau banci pe care sa va odihniti sau sa va bucurati de o discutie placuta cu prietenii.

ti

 

In plus, puteti sa va opriti la una dintre cafenelele sau terasele din parc. Interesant este ca daca aveti noroc, puteti chiar sa vedeti politistii plimbandu-se pe cai in anumite zile. Acestia au devenit un punct de atractie in special pentru cei mici.
Lista parcurilor frumoase din Bucuresti nu se opreste insa aici. Mai puteti sa va indreptati si catre Parcul Cismigiu, despre care s-au scris chiar si carti, Parcul Carol, unde va puteti relaxa la fel de bine, Parcul Izvor, care va ofera o priveliste minunata catre Palatul Parlamentului, una dintre cele mai mari cladiri din lume sau Parcul National.

Leave a Reply