prieteni

Importanta prietenilor si a prieteniei in viata noastra

“Prietenia inmulteste binele vietii si imparte raul”. Aceasta vorba descrie in mod util importanta prieteniei in viata noastra. Prietenia este un dar nepretuit, pe care nu il puteti cumpara.

Cand doi oameni impartasesc un puternic atasament cu o legatura de intelegere reciproca, se dezvolta increderea si respectul pentru fiecare dintre celelalte. Adevarata prietenie este singura relatie in viata care are capacitatea de a se opune tuturor sanselor vietii. Prietenul adevarat este unul care te cunoaste mai mult decat tu insuti. Multi oameni vor intra si iesi din viata ta, dar numai prietenii adevarati vor lasa urme in inima ta.

Prietenii sunt cei care sunt intotdeauna cu noi, indiferent de circumstante. Care rad cu noi in momente fericite si ne ofera un umar cand vrem sa plangem. Ei inteleg tacerea noastra. Prietenii fac viata distractiva si interesanta, ne ofera, de asemenea, sfaturi atunci cand este nevoie. Ei incearca sa ne asculte ideile cele mai grave si sa implinim dorintele noastre prostesti. Prietenii sunt cei care ne accepta asa cum suntem noi. Ei nu incearca niciodata sa ne schimbe, ci sa ne corecteze atunci cand suntem vinovati. Ne fac sa ne simtim de fiecare data deosebiti si sa nu cerem nimic in schimb, cu exceptia iubirii si prieteniei noastre. Prietenii ne sfatuiesc mereu pentru binele nostru, indiferent daca ne place sau nu. Dupa familie, ei sunt singurii carora le pasa de noi. Cu prietenii adevarati simtim ca exista cineva cu care putem impartasi succesul si esecurile noastre.

Un prieten este un dar adevarat al lui Dumnezeu. Ne iubesc oricum suntem, nu incearca sa ne impuna asteptarile si credintele lor. Din moment ce sunt prietenii nostri, impartasim o multime de lucruri obisnuite, care au aceleasi vibratii, astfel incat devine ste destul de usor sa ne impartasim gandurile cu ei.

“Prietenia este un singur suflet care locuieste in doua corpuri”. Pe masura ce mergem prin aceasta afirmatie, prietenii stiu totul despre noi, punctele slabe, punctele forte, aspiratiile, placerile, neplacerile, dar inca ne iubesc. Cand avem prieteni nu ne simtim niciodata singuri, ei ne umple mereu goliciunea vietii cu bucurie si distractie. Fiecare moment petrecut cu prietenii este nepretuit. Nu putem niciodata sa cumparam fericirea pe care o avem de a fi cu prietenii. Dar inca multi oameni nu reusesc sa recunoasca importanta prietenilor si atunci cand isi dau seama, este prea tarziu.

Prietenii ne raman adevarati de-a lungul vietii noastre. Un prieten este un dar pe care-l oferim sinelui nostru. Este modul lui Dumnezeu de a avea grija de noi si asa cum se spune “Nu-ti faci prieteni, ii castigi”. Prietenii adevarati sunt castigurile pretioase ale vietii. Prietenii adevarati sunt greu de gasit, greu de parasit si imposibil de uitat. Asa ca prietenii isi fac prieteni adevarati pentru ca “Un prieten este ca un curcubeu. Iti lumineaza viata cand ai trecut printr-o furtuna.”

Leave a Reply